Zoya – Midori

Kollektion: Ooh-La-La, Sommaren 2009

Det är alltså Irlands nationaldag idag, Saint Patrick’s Day. Jag brukar inte vara den som hakar på sådana här grejer men nu var det ändå så att jag hade grönt idag så varför inte passa på att hylla dagen. 🙂

Vad visste jag om Irlands nationaldag då? Typ inget, förutom det där med grönt då. Så jag surfade in på kära Wikipedia och hittade följande:

”Dagen firas till minne av landets skyddshelgon S:t Patrick. I bland annat USA, Kanada, Storbritannien och Irland är det tradition att ha gröna kläder på sig. Om man ser någon som varken bär gröna plagg eller accessoarer får man enligt tradition tillåtelse att nypa dem. S:t Patrick är även känd som den person som tog kristendomen till Irland.”

Till lacket som ju egentligen är det väsentliga här ;).

Midori, Midori du vackra gröna! Nu är det vår i luften (förutom att det tydligen ska komma snö inatt). Midori är ett grönt lack som är ganska ljust. Guldskimret gör att det nästan ser olivtonat ut. Färgen är dock mer ”glad” i färgen. Som björklöv kanske. Eller äpple kanske är en bättre jämförelse? Att det är ett vårigt lack är det ingen tvekan om. Jag har testat det en gång tidigare men jag kunde inte minnas att det var så här fint. På ett vis känns det nästan duokromiskt tack vare det starka skimret i guld. Jag har inget liknande lack i samlingen och är verkligen glad över att jag har det här.

Applicering: Svårt att säga. Det var egentligen inget fel på formulan men man får passa sig så man inte får för mycket lack på penseln. Då blir det pölar och översvämning på nageln. Hade säkert klarat mig med två lager men det blev tre. Ser nog lite för tjockt ut på nageln så två borde vara bättre. Torktiden var aningens seg men det kan jag stå ut med.

English: So, it’s S:t Patricks Day and I have green nails. Midori is a lovely, springy, leaf green with lots of shimmer in gold. It’s so beautiful. Almost duo chromic but I think it’s a normal shimmer polish.

Application: Ok when you haven’t too much polish on the brush. In that case it tends to drown the nail. Otherwise it’s ok and I think you only need two coats. I used three in the pictures but I think that made it too thick on the nail. Dry time isn’t the best but it’s worth waiting for. 🙂

Igår släpptes The Haunteds senaste platta, Unseen. Har inte hört något  från den ännu förutom No Ghost som spelades på P3 Guldgalan. Den lät bra så därför blir det just det klippet idag.

The Swedish Metal band The Haunted released their latest album yesterday, Unseen. I haven’t heard much from the album yet but they performed at a Swedish award show earlier this year. Here is that clip.

11 reaktioner på ”Zoya – Midori

  1. Jag älskar St Paddys day, kanske beror på att jag bott på Nordirland och att det var ett himla ståhej haha 🙂 Älskar den fina gröna färgen, underbar!

    • Det måste ha varit himla kul att befinna sig på Irland en sån dag. Vad gjorde du förresten där? Pluggade du?
      Visst är färgen fin? Har kvar den på naglarna idag med och den gör mig fortfarande glad, trots snön.

  2. Ping: Pamsans favoriter 2011 « ClawsInColor

Kommentarer gör mig jätteglad! Jag läser alla kommentarer men har kommit på att jag har svårt för att hinna med att svara på alla. Direkta frågor kommer jag att prioritera. Tack godingar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s