Nu behöver jag er åsikt

Jag har bloggat sedan slutet på 2009 och det är min hobby och kommer alltid att vara en hobby så länge jag håller på. Det viktigaste för mig är att ni som läser ska tycka om mina inlägg. Det är väldigt viktigt för mig att vara ärlig och personlig och att ni har förtroende för mig.

För någon vecka sedan dök det upp ett mail i inkorgen där en snubbe, som jobbar på en brittisk webshop, gav mig ett erbjudande om gratis lack mot att jag länkar till deras webshop. Till en början blev jag glad då detta inte hör till vanligheterna. Jag menar, gratis lack, wihoo wihoo! Varuprover och pressutskick vore så klart väldigt roligt att få men nu blir det ju mer som en överenskommelse. Om han skickar lacken så ska jag alltså länka till den sidan. Sidan ser jättefin och trovärdig ut och jag misstror inte den på något sätt. Men vill ändå tänka igenom detta och höra vad ni tycker.

Det sista jag vill vara är en blogg som blir ”köpt”. Märk väl, gratissaker är aldrig fel men man vill kanske välja själv om man vill skriva om saken. Detta kanske dessutom är en engångsföreteelse. Jag blir ju inte direkt överöst med erbjudanden. Samtidigt känns det ganska billigt för företaget att skicka iväg några gratis lack och sedan få en länk. Även om inte jag har tusentals läsare så är det ju några hundra så det blir ju billig marknadsföring för dom.

Visst vore det kul med ett gäng gratis lack men skulle ni tycka att min trovärdighet skulle sjunka om jag tog detta erbjudandet. Trodde aldrig jag skulle behöva fundera på sånt här. 🙂 Ni som har bloggar, hur hade ni gjort eller hur har ni gjort.? Jag lär ju inte vara ensam om detta.

Kommentera gärna, jag är väldigt nyfiken på era åsikter.

18 reaktioner på ”Nu behöver jag er åsikt

 1. Bara det ATT du dryftar det på bloggen och inte bara säger ja tycker jag gör dig till en klart strålande stjärna. Och lacknörd som jag är så är jag ju nyfiken på vad det är. Länka du på. 🙂 Tack för en himla kul blogg!
  /Maria

 2. Håller med Maria, att du lägger ut det här inlägget och frågar om råd visar att du är en ärlig och just människa!

  Klart att man blir glad och smickrad om man får en förfrågan om lite gratisgrejer 🙂 Jag tycker absolut inte det är något fel på att ta emot och recensera om det bara inte finns några krav på vad du ska skriva. Dvs om dom begär att du ska lägga ett positiv omdömme vad du än egentligen tycker så är det inte ok, men om man verkligen får skriva vad man tycker och tänker om produkterna och även om hemsidan, leverans och liknande så tycker jag inte alls att det är fel.att ta emot erbjudandet.

 3. What the hell – länka du! De säger ju inte att du ska säga att det är det mest fantastiska lack du någonsin använt antar jag;-) Jag väntar bara på att det ska hända mig och jag hade länkat direkt… Men jag hade också ärligt bloggat om vad jag tycker om lacken på riktigt!

 4. Jag håller med dom andra, länka på bara så länge han/dom vet att du recenserar på ditt sätt och inte BARA postivt utan både bu lr bä:-)

 5. Inte då! Det är jättestor skillnad på att köpas åsiktsmässigt och att bes om en länk. När du dessutom berättar att det finns en anledning till att du länkar så är du vit som snö i frågan! Självklart ska du få gratis lack 🙂

 6. Ser inget problem i att du kan länka till webbshoppen för lite gratis nagellack. Om du är ärlig med dina läsare och berättar hur det ligger till, då är det ju helt okej, tycker jag. Om du däremot överrösar nåt skitmärke med massa komplimanger, dvs gör dold reklam, utan att låta oss veta att det är ett betalt inlägg, då skulle jag ha invändningar och definitivt skulle sluta följa dig. Med andra ord: ärlighet är ledordet!

 7. Absolut, så länge din åsikt om lacken är ärlig så är det väl inga problem att skriva ut länken till var de kommer ifrån! Det gör vi ju hela tiden när vi köper saker också. Då blir det också reklam fast vi inte får nått för den ens 😉 Och ingen av läsarna är ju skyldiga att handla där sen, även om man gillade lacken så kan man ju skaffa dem från nått annat ställe, om man nu inte skulle trivas med reklamaspekten av det hela.

  Jag har tänkt på det där för min egen bloggs räkning också (i förebyggande och rent teoretiskt syfte, har aldrig fått nån sådan förfrågan) och bestämt mig för att inte visa upp något som jag absolut inte kan tänka mig att köpa själv. Hade inte visat en hel kollektion med mesrosa Dependlack bara för att de skickade mig dem eftersom jag avskyr både rosa och Depend :p Men det är bara jag, jag ser inga som helst problem med om andra gör det 🙂 (Dubbelmoral åt fel håll ^^)

 8. Åh vilken bra fråga!! Har också funderat på detta och resonerat lite som du. Så jag kommer absolut att följa diskussionen här 🙂

 9. Jag tycker inte alls att det är nån fara med att länka. Att vara ”köpt” tycker jag är när man uttrycker att man har en annan åsikt än den man har egentligen. Men en länk är lugnt för mig.

 10. Håller med det som de flesta säger, visa och länka, men berätta ärligt vad du tycker och att du har fått lacket som produktprov, eller hur jag nu ska säga, alltså att ”din åsikt är ärlig”.

 11. Håller med alla föregående talare/skribenter! 😀
  Länka på du, skriv som sagt bara hur läget är, så är det lugnt!
  Du får ju bara vara tydlig mot företaget med att du inte kan köpas till att lovorda företaget eller lacken, men att du gärna provar och tipsar läsarna om sidan 🙂

 12. Vill de att du länkar i inlägg eller vill de ha en stående länk i marginalen?
  Länka i inlägg , precis som många andra påpekar, gör vi ju nästan hela tiden. Där ser jag inga som helst problem med att det blir gratisreklam för företaget. Förhoppningsvis är det ju en win-win situation för bägge.

  Att sätta en bestående länk med kanske tillhörande logga i marginalen däremot är kanske en annan femma. Inte för att jag personligen skulle bry mig nämnvärt utan mer för att då bör man nog upprätta något form av avtal med företaget. Alltid synlig reklam tycker jag är värt mer en ett par flaskor lack i engångsgåva.

  Sen tycker jag du ska vara skitstolt rent ut sagt för att du fått förfrågan!! Hur häftigt är inte det liksom?:) tycker du att företaget känns seriöst och lämnar dig en deal som du känner att du vinner lika mycket på som de gör på dig så bara kör på!

 13. Mycket bra respons från er alla. 🙂 Nu vet jag hur jag ska göra i detta fallet. Det kommer bara att länkas i just det inlägget där jag visar lacket/lacken. Alltså, ingen länk som finns synlig hela tiden. Och visst länkar vi hej vilt i vanliga fall. Tänkte inte på det. 🙂

 14. Ta emot dem för sjutton! Det är ju fortfarande din åsikt du skriver och det är den vi vill läsa. Det är ju bara att skriva i inlägget att du fick det skickat från den sidan men att du inte vet något om den, sen är det ingen som bryr sig. Kanske är det någon annan som vet något om sidan så du kan skriva det sen. Vi vet ju att du är ärlig! Jag hade tackat ja 🙂

 15. Jag tycker absolut att du ska säga ja, de ber ju som sagt bara om en länk och inte egentligen om positiv respons. Som någon sa, vi bloggare länkar ju hela tiden, både till varandra och webbutiker och jag ser inget fel i detta.

 16. Jag har fått en liknande grej, men med ett villkor att jag alltid ska länka orden ”nail art” till butiken i fråga. Det ordet använder jag dessutom redan som kategori. Pff… det ställer jag inte upp på. Men hade det varit som det erbjudande du fått hade jag nappat, och löst det just genom att länka i specifika inlägg! Ska bli spännande att se vad du får 🙂

  • Man blir ju fundersam. Nu handlade det bara om att länka till webshopen i samband med att jag visar lacken. Inget om att jag måste skriva positivt utan jag får ha min egen åsikt. Jag svarade till herren som mailat mig att jag kan tänka mig att göra det denna gången. Jag påpekade också att jag tyckte det var billigt med en länk eller fler mot att jag skulle få hela tre lack. Det är inget rafflande utan han skulle isf skicka tre Essie som jag sjäv valt ut. Det fanns inte mycket att välja på idag men jag hoppas att de får in de senare kollektionerna osv. Tror shoppen är ganska nystartad. Jäjä. Nu har han inte svarat på några dagar, han kanske blev irriterad på att jag påpekade att det var billigt? 🙂

Kommentarer gör mig jätteglad! Jag läser alla kommentarer men har kommit på att jag har svårt för att hinna med att svara på alla. Direkta frågor kommer jag att prioritera. Tack godingar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s