Essie – Braziliant

Kollektion: Braziliant, Sommaren 2011
Utskickat från Bellezo för recension. Här finns lacket.

Nu har jag testat det sista av de tre lacken jag fick skickat till mig från Bellezo. Jag måste säga att jag är nöjd med mina val. Alla tre lacken har varit snygga och haft bra formula. Jag har läst att Essie kan ha lite varierad formula men jag hade tur med mina lack.

Braziliant var precis vad jag behövde. Lysande rödorange med rosa skimmer. Bilderna visar inte riktigt hur lysande det är. Det torkar nästan matt så jag funderar på om det finns neon i lacket. Det förvånar mig inte då det verkligen poppar. Det är så svårt att förklara, färgen är verkligen skarp och härlig och ett perfekt sommarlack. Skimret är ganska diskret och syns inte så mycket men gör ändå sitt till finishen. Jag har verkligen törstat efter lack som syns som t. ex. neoner så det här släckte törsten för stunden. Nu längtar jag bara efter China Glaze Summer Neons. 🙂 De är beställda så jag hoppas jag slipper vänta allt för länge.

Applicering: Det är egentligen en bra formula men jag märkte att man inte får ha för lite lack på penseln. Då blir det lätt kala fläckar och strimmigt och har det väl blivit det så är det svårt att få lacket jämnt i efterhand. Lagom med lack, hellre mer än för lite, så blir det bra. Två lager med lite längre torktid än vad jag anser är normalt.

 

English:

Braziliant Collection, Summer 2011
This was sent for review from Bellezo. You can find the polish here.

Braziliant is such a happy color and perfect for summer. It’s a really bright orange, almost coral red, with pink shimmer. The shimmer doesn’t show that well but does something for the finish anyway. I wonder if there’s some neon in this polish because it dries almost matte. It sure looks like a neon considering the bright, bright color. I really like this one too. I’m satisfied with all three Essies I have tried so far. I thought that Essie was kind of boring with only cute pinks, neutrals and some red shades. I have changed my mind about that.

Application: The formula is ok as long as you have enough polish on the brush. Too little polish makes bald spots. Two coats that dries a little slow.

 

 

Cavalera Conspiracy is a Brazilian band. Inflikted is awesome!

Annonser

27 reaktioner på ”Essie – Braziliant

  1. Älskar skimret i detta! Jag har ”Orange, it´s Obvious” i samma märke o det är också lysande orange (så klart) men har inte detta fina skimmer i sig.
    Nu vill jag ju ha det här också! Du sabbar min ekonomi 😉

  2. Så himla fint! Kan inte fatta varför jag bara gav den en 3:a? Jag har ju återkommit till den flera gånger, vilket ju är ovanligt. Älskar det i alla fall!

  3. A secret to keeping the decorative balls intact is to use a good, clear topcoat over the
    balls. To accomplish a marbled nail effect, you will need a few basic nail products and accessories.
    If you have to wear socks, knees stockings advisable.

Kommentarer gör mig jätteglad! Jag läser alla kommentarer men har kommit på att jag har svårt för att hinna med att svara på alla. Direkta frågor kommer jag att prioritera. Tack godingar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s